keskiviikko 19. elokuuta 2009

Ulkomuototuomarikoulutuksessa

väsyneet
kuva Lilli Alaoutinen
Kaunokaiset odottelevat


Tänään olimme mukana kun uusia vihituomareita koulutettiin Lahdessa. Bassetkerho järjesti tuomarikollegion, kouluttajana ja näyttökokeen vastaanottajana toimi Leni Finne, myöhemmin mukaan tuli myös Paula Heikkinen-Lehkonen.

Anne Sevelius oli koonnut edustavan joukon vihejä näytille. Mukana olivat nartut Nuusku, Diiva, Ruuti ja Kerttu, uroksista mukana olivat Roki ja Börje. Vihiporukkamme toimi yhdessä mutkattomasti ja hyvässä yhteisymmärryksessä. Oli mukava olla pitkästä aikaa mukana sellaisesssa vihitouhussa, josta puuttui kyräily, kyynärpäätaktikointi ja kilpailu.

Tunnelma oli erittäin leppoisa ja tuomarit tutustuivat rauhassa koiriimme. Koirille ilta oli varmasti rankka. Yli kaksi tuntia ne seisoivat näyttelykehässä arvosteltavina, tuomarikokelaita oli 13 joista laskujeni mukaan 11 teki näyttökokeen. Koirista läpikäytiin kaikki liikkeitä myöten. Loppuajasta oli kehässä jo sangen väsynyttä porukkaa ja osaa koirista piti herätellä omalla vuorollaan.

Leni Finne lopuksi kiitteli vuolaasti ja totesi että olimme tuoneet näytille erinomaisia esimerkkejä viheistä. Pian on kehissä uusia vihituomareita.


Ei kommentteja: