maanantai 12. lokakuuta 2009

Tuhotöitä

Börjellä on ollut vilkas pariviikkoinen. Perinteisesti syksyllä, naapurinarttujen juoksujen aikaan, poika aktivoituu ja on "man of the men" ja niinpä kotona alkaakin tapahtua kaikenlaista säätöä. Päivänä muutamana on kaiveltu Azran laatikoita ja tuunattu löydettyjä tavaroita uuteen kuosiin.
Viime viikolla laittelin lohiwokkia ja ehdin sentään itse siitä kerran syödä. Kotona oli oudon hiljaista ( se on yleensä varma merkki, että töllön töissä ollaan), kurkkasin keittiöön ja siellähän herra seisoi etutassut hellalla ja pää wokkipannussa. Ja koirat herkuttelivat iltasella lohiwokin rippeillä.
Joku päivä sitten kotiin tultaessa, huomattiin että talvi oli tullut sisälle asuntoon. Börje oli tutkinut mitä tyynyn sisällä mahtaa olla ja vetänyt kaikki täytteet ulos hujan hajan.
Viime viikonloppuna huomasin että herra oli mennyt "takakautta" sisään takkini taskuun, jonne oli unohtunut koirien herkkunameja. Taskun vetoketjuhan oli kiinni niin tottakai oli yksinkertaisinta syödä reikä sisäpuolelta ja noukkia namit pois happanemasta.
Puutarha ei tule enää entiselleen koskaan, niin täynnä kuoppia se on. Ensi keväänä tulee unohtumattomat yo-juhlat, kun joku taittaa jalkansa pihalla liikkuessaan.
Ja mamma karjuu pihalla ja mättää kirosanoja kyläläisten riemuksi...
Miulla on varmaan hirveä maine tällä kulmalla.

Ei kommentteja: